Welke generatie worstelt het meest als het gaat om het kopen van een huis?

Volgens de bevindingen in een aankomend rapport van COGNITION SmartData, de generatie met de meeste moeite de aankoop van huizen in Amerika is niet ieders favoriete bokszakken – millennials – maar hun voorgangers, Generatie X.

Gen X kan worden verweten voor veel, zoals het houden van Pearl Jam op de radio in 2020, maar volgens Sara Gutterman, CEO van Green Builder Media, hun onvermogen om huizen te kopen is meer de schuld van de 2007 financiële crisis.

“In de recessie van 2008, het was echt de Gen Xers die het hardst getroffen,” Gutterman zegt.

Het invoeren van wat had moeten zijn voor veel hun eerste huiskopen jaren meer dan een decennium geleden, Gen X werd gelokt in de woningmarkt op precies het verkeerde moment. Toen het getankt, en miljoenen onlangs gekochte huizen kelderde in waarde, Gen X’s krediet nam een vicieuze beatdown.

“Het heeft hun krediet echt verpest en financieel een grote impact gehad”, zegt Gutterman. “Ze zijn gewoon niet in staat geweest om te herstellen.”

Gen X is geweigerd hypotheken vaker dan enige andere generatie als gevolg van hun hoge-schuld-tot-inkomen ratio’s en lage credit scores. Cognition’s rapport zegt Gen Xers zijn ook de minst waarschijnlijke cohort te kopen in de markt van vandaag. Voorafgaand aan de COVID-19 pandemie, 42 procent van Gen Xers waren van plan om een huis te kopen in de komende vijf jaar. Maar sinds COVID-19, 30 procent hebben gemeld dat ze van plan om te verblijven in hun huizen voor langer dan gepland.

Vanwege hun eerdere strijd, Gutterman voelt Gen Xers waren vooral gevoelig voor de economische gevolgen van de COVID-19 crisis. Met hun krediet al beschadigd en hun inkomen opdrogen als gevolg van COVID-19-gerelateerde lockdowns, veel Gen Xers zijn niet alleen in een slechte plaats, ze beseffen het ook.

“Ik denk dat ze zich psychologisch en financieel niet gezond of stabiel voelen”, zegt ze.

Een andere uitdaging voor Gen Xers zijn de hoge kosten van het opvoeden van kinderen. Zoals Gutterman uitlegt, veel Gen Xers hebben kinderen die nu bezetten een zeer dure leeftijdsgroep.

“Dit zijn de ouders van kinderen die nu naar de universiteit gaan. Ze hebben veel uitgaven in verband met hun kinderen,” met inbegrip van extra schuld die vaak wordt genomen op de onderwijs van hun kinderen verder, zegt ze. “Collegegeld is uit de hitlijsten voor het grootste deel.”

Terwijl millennials en Generatie Z nu door hun eigen recessie gaan, waarvan de lengte iedereen gissen, gutterman voelt dat ze niet zullen dragen rond dezelfde twee-ton fiscale bagage Gen X is opgezadeld met. Gezien de aanhoudende kracht van de Amerikaanse huizenmarkt, jongeren die gekocht voorafgaand aan COVID-19 zijn waarschijnlijk niet te vinden onder water elk moment snel.

“Ik denk niet dat ze gaan vallen zo ver achterwaarts in het algemeen,” zegt ze.

Gutterman zegt dat voor Gen Xers om terug te krijgen in het spel, hypotheek professionals zullen moeten zetten op hun financieel adviseur hoeden en dringen er bij hun Gen X klanten om een meer gedisciplineerde levensstijl te leven.

“Het gaat echt om toewijding. Het gaat over het betalen van uw schulden, ervoor te zorgen dat je de uitgaven binnen uw middelen en niet het kweken van uw schuld,” zegt ze, toe te voegen dat potentiële kredietnemers moeten worden aangemoedigd om hun kredietuitgaven te houden tot 30 procent of minder van hun totale kredietlimiet.

De initiatiefnemers moeten ook samenwerken met klanten om ervoor te zorgen dat ze een zo volledig mogelijk beeld hebben van hun kredietsituatie om eventuele extra kredietcontroles te elimineren.

“Dat gaat hun kredietscore verder beïnvloeden”, zegt Gutterman.

Dat is iets wat weinig Gen Xers zich kan veroorloven.

Random Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*