Nieuwe technologie hoopt taxateurs sociaal afstand te helpen

De COVID-19 pandemie veranderde onze wereld in een handomdraai. Voorbij zijn de dagen van het ontmoeten van een klant tijdens de lunch of koffie, stoppen in bij het kantoor van de lokale makelaar, en de industrie conferenties. De vastgoed- en hypotheekindustrie moest bijzonder snel verhuizen om e-closing technologie, virtuele home tours, teambuilding oefeningen over videoconferentie te ontwikkelen.

Onroerend goed taxateurs werden achtergelaten in een augurk, met onroerend goed walk-throughs nu onmogelijk. Fannie Mae en Freddie Mac kondigde een aantal uitzonderingen op hun taxatie richtlijnen in het kielzog van de pandemie, die tijdelijk mogelijk exterieur-only inspectie beoordelingen of desktop taxaties met exposities, tot 17 mei.

“Wanneer taxateurs gaan in de huizen van mensen, kunnen ze potentieel pick-up van het virus en blijven verspreiden van huis naar huis, evenals het risico van hun eigen gezondheid. Het kwam bij me op dat ze waren als bijen bestuiven een boomgaard,” zei Jeff Bradford, CEO van Bradford Technologies, een taxatie software dienstverlener.

In slechts twee weken tijd heeft Bradford Technologies een werkend model gemaakt voor een platform om een persoonlijke walk-through zo goed mogelijk te vervangen. OnSight is een web-based applicatie die het mogelijk maakt taxateurs om zich te houden aan sociale distantiëring protocollen, terwijl nog steeds het verzamelen van eigendomsgegevens op afstand met hulp van de huiseigenaar. Met de tijdelijk ontspannen richtlijnen is OnSight een platform waar huiseigenaren verbinding kunnen maken om tijdstempelige, geocodeerde geverifieerde foto’s en informatie aan de taxateur te verstrekken.

Random Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*