Meer lening ambtenaren bezorgd over stijgende origination kosten

Een van de grootste zorgen teisteren de initiatiefnemers vandaag de dag nog steeds de stijgende kosten van de productie van leningen.

Negen van de 10 initiators zijn bezorgd over een stijging van de productiekosten van leningen en een daling van het volume, volgens een nieuw vrijgegeven rapport van Altisource. Dat is een omhoog van 12% ten opzichte van 2018, waar 78% van de initiatiefnemers melding maakte van zorgen over escalerende kosten. Het jaarverslag over de State of Originations Industry belicht de resultaten van meer dan 200 professionals in de hypotheek originations business uitgevoerd vorig jaar.

In de inspanningen om de kosten te compenseren, bijna een kwart van de onderzochte initiators zei dat ze automatisering toe te voegen aan hun proces. Vendor consolidatie werd ook aangehaald door 24% van de respondenten als een top stap genomen om de kosten aan te passen. Outsourcing (20%), Consolideren van personeel (17%) en Het aanbod van diversiteitsleningen (16%) werden ook genoemd als manieren om de kosten te verlagen.

“Meer dan op enig ander moment in de geschiedenis van onze industrie, zijn de initiatiefnemers outsourcing kerndiensten met hun vertrouwde partners om de kwaliteit te verbeteren en de totale kosten van de productie van leningen te verminderen,” aldus het rapport.

Random Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*