Cyberaanvallen in opkomst met toegenomen werk op afstand

Te midden van de COVID-19 pandemie en orders om thuis te blijven, hebben veel bedrijven bijna volledig verhuisd naar een werk-van-huis structuur. Met de meeste hypotheek professionals werken met veel gevoelige informatie namens klanten en het bedrijf, is er een verhoogd risico van gecompromitteerde netwerken en gegevens.

Een gezamenlijk advies van de Amerikaanse en Britse cybersecurity ambtenaren waarschuwen dat cybercriminelen zijn gericht op individuen en organisaties, terwijl werknemers vertrouwen op minder dan veilige thuisnetwerken om hun werk te doen.

“Cybercriminelen gebruiken de pandemie voor commercieel gewin, het implementeren van een verscheidenheid van ransomware en andere malware,” aldus de adviserende.

Terwijl iedereen af van een kantooromgeving stapt, veranderen de normale methoden om zaken te doen, waardoor het voor een aanvaller gemakkelijker wordt om legitiem te lijken. Kwaadwillende hackers gebruiken social engineering methoden om gebruikers te overtuigen om een specifieke actie uit te voeren, of dat nu klikken op een link die leidt naar een phishing-website of het openen van een bestand dat malware bevat. Overcommunicating aan werknemers en klanten is het belangrijkste ding dat de bedrijven moeten doen om te helpen lager risico.

Random Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*