CFPB klaagt chicago hypotheek bedrijf voor discriminatie

De Consumer Financial Protection Bureau heeft een rechtszaak aangespannen tegen een in Chicago gevestigde niet-bancaire hypotheekverstrekker voor naar verluidt het aangaan van discriminerende praktijken.

De CFPB heeft Townstone Financial aangeklaagd wegens vermeende schendingen van de Equal Credit Opportunity Act (ECOA) en de Consumer Financial Protection Act (CFPA). De ECOA verbiedt hypotheekverstrekkers van het discrimineren van aanvragers op basis van ras, kleur, nationale oorsprong, “of andere verboden bases,” zei de CFPB. De wet verbiedt ook hypotheekverstrekkers van het maken van verklaringen of het uitoefenen van activiteiten die deze aanvragers van het aanvragen van krediet zou ontmoedigen. De rechtszaak van het GVB stelt dat Townstone de ECOA heeft geschonden door discriminerende leenpraktijken aan te gaan en dat deze praktijken ook schendingen van de CFPA vormden.

Volgens de rechtszaak, tussen 2014 en 2017 Townstone trok bijna geen aanvragen voor eigenschappen in Afro-Amerikaanse wijken gelegen in de Chicago metro gebied, en weinig aanvragen van Afro-Amerikaanse leners, ondanks het ontvangen van een gemiddelde van 740 aanvragen per jaar en ranking in de top 10% van de kredietverstrekkers tekening aanvragen uit de Chicago metro gebied.

Het bureau beweerde ook dat Townstone leidinggevenden, waaronder CEO Barry Sturner, opmerkingen gemaakt tijdens de wekelijkse radio-shows van het bedrijf en podcasts – waardoor Townstone haar diensten op de markt gebracht – dat illegaal ontmoedigd Afro-Amerikaanse aanvragers van het aanvragen van een hypotheek. De rechtszaak van de CFPB citeert een opmerking van Sturner op een aflevering van de podcast die aanbevolen rijden “zeer snel door Markham” – een meerderheid-Afro-Amerikaanse gemeenschap. Op een andere aflevering, Sturner beschreef een Jewel supermarkt in het centrum van Chicago door te zeggen: “We gebruikten om het te noemen Jungle Jewel. Er waren mensen van over de hele wereld die naar dat juweel gingen. Het was ingepakt. Het was een enge plek.”

Random Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*